Primul târg de divorţuri, la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zilele de 27 şi 28 octombrie, capitala austriacă va găzdui cea dintâi manifestare de acest gen din lume O iniţiativă ieşită din comun într-o ţară în care şi aşa rata

În zilele de 27 şi 28 octombrie, capitala austriacă va găzdui cea dintâi manifestare de acest gen din lume

O iniţiativă ieşită din comun într-o ţară în care şi aşa rata divorţurilor este foarte mare. Primul târg din lume care are ca temă destrămarea căsătoriei, organizat la Viena, îşi propune să ajute cuplurile care se despart să obţină acest lucru cât mai rapid posibil şi fără a suferi complicaţii emoţionale şi economice, după cum a informat organizatorul acestui inedit eveniment.

Printre expozanţi se numără agenţii imobiliare, cabinete de avocaţi, centre de consultanţă matrimonială şi un laborator de analize ADN, o agenţie de detectivi şi chiar o firmă care organizează "petreceri de divorţ". Anton Barz, de la compania Barz mediagrup, a asigurat că este vorba de primul târg de acest tip din lume şi că speră să se poată organiza la fiecare doi ani.

Compania sa, care în mod obişnuit organizează târguri pentru nunţi şi expoziţii cu animale de pluş, a încheiat contracte cu circa 20 de firme ce au închiriat standuri la târg. Manifestarea va avea loc în zilele de 27 şi 28 octombrie, într-un hotel luxos din centrul Vienei.

Va fi organizată apoi şi în oraşele austriece Linz şi Graz. Dacă va avea succes, evenimentul s-ar putea extinde şi în ţara vecină, Germania. Sub lozinca "Începe viaţa din nou", târgul - a cărui intrare va fi gratuită - include o serie de conferinţe şi seminarii, de exemplu asupra efectelor suferite de copii în cazul unui divorţ sau cum se pot evita conflictele în timpul despărţirii.

Unii dintre expozanţi vor oferi servicii în diferite limbi - germană, engleză, franceză, turcă, sârbă şi croată. Rata divorţurilor în Austria a atins, în 2006, 50%, în timp de la Viena s-a ridicat la 65%.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite