Primul ministru chinez a sosit în Argentina, pentru o vizită oficială cu caracter comercial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru chinez Wen Jiabao a sosit sâmbătă în Argentina pentru o vizită oficială cu puternic caracter comercial în timpul căreia va fi primit de preşedinta Cristina Kirchner, a anunţat guvernul argentinian pe site-ul său.

Dna Kirchner şi Wen Jiabao s-au înţeles să crească schimburile comerciale între cele două ţări săptămâna trecută la summitul G20 din Mexic, reaminteşte comunicatul oficial, citat de Agerpres.

Însoţit de o numeroasă delegaţie de miniştri şi antreprenori, premierul chinez este în turneu oficial în America Latină, în cursul căruia a vizitat deja Brazilia şi Uruguayul. Chile va fi ultima sa etapă, aminteşte AFP.

Schimburile comerciale bilaterale între China şi Argentina au atins 14,8 miliarde de dolari în 2011, în avantajul gigantului asiatic care a exportat de 8 miliarde de dolari, mai precizează comunicatul.

China este a doua destinaţie a exporturilor din Argentina, în special de produse agricole.

Argentina va încerca să arate Chinei atractivitatea sectorului său petrolier. Guvernul dnei Kirchner caută să atragă investitori după exproprierea în luna aprilie a 51% din acţiunile filialei YPF a a grupului spaniol Repsol, pe motiv că această întreprindere nu a investit suficient în ţară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite