Primul medic inculpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei opt suspecţi pentru atentatele de la Londra şi Glasgow a fost pus sub acuzare. Teamă şi îngrijorare în Marea Britanie. Atentatele de la Londra şi Glasgow, care au avut

Unul dintre cei opt suspecţi pentru atentatele de la Londra şi Glasgow a fost pus sub acuzare.

Teamă şi îngrijorare în Marea Britanie. Atentatele de la Londra şi Glasgow, care au avut loc săptămâna trecută, s-au produs cu puţin timp înainte de comemorarea atacurilor teroriste de la 7 iulie 2005. Locuitorii Londrei păstrează vie amintirea lor. O ceremonie solemnă, la care a participat şi premierul Gordon Brown, a avut loc ieri, în memoria victimelor.

Unul dintre cei opt suspecţi arestaţi în legătură cu atentatele de la Londra şi Glasgow a fost inculpat, vineri seara, pentru implicare în comiterea atacurilor, potrivit Scotland Yard. Este vorba de medicul de origine irakiană, Bilal Abdulla, în vârstă de 27 de ani. El riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă. Bilal se număra printre pasagerii jeepului care, la 30 iunie, a intrat în forţă într-un perete al terminalului de pe aeroportul din Glasgow.

Surse din cadrul secţiei de antiterorism a procuraturii au spus că se aşteaptă ca şi alţi suspecţi să fie inculpaţi. O altă ştire "bombă" a fost publicată de cotidianul "The Mail", care afirmă că numele a cel puţin opt agenţi sau angajaţi civili ai poliţiei britanice figurează pe o listă secretă cu presupuşi radicali suspectaţi de legături cu grupări extremiste, inclusiv cu al Qaeda. În mod surprinzător, după cum comentează ziarul britanic, mulţi persupuşi jihadişti nu au fost concediaţi pentru că poliţia susţine că nu are "puterea juridică" de a o face.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite