Primul hamburger creat în eprubetă va fi prezentat în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul hamburger realizat din carne sintetică derivată din celule stem recoltate de la bovine va fi consumat într-o prezentare publică în octombrie, după ce va fi pregătit de celebrul bucătar britanic Heston Blumenthal , potrivit inventatorului său, cercetătorul Mark Post, de la Universitatea Maastricht (Olanda).

Cercetătorul Mark Post, de la Universitatea Maastricht, a declarat că finanţatorul anonim al proiectului său de cercetare nu a decis încă cine va mânca cel mai scump hamburger din lume, care va fi prezentat la o ceremonie la Maastricht. Heston Blumenthal este primul căruia I se va cere să pregătească hamburgerul de 250.000 de euro.

Mark Post spune că acest hamburger din carne artificială este un progres semificativ pentru a satisface cererea globală de carne, care este de aşteptat să se dubleze până în 2050.

"În octombrie, vom arăta cum culturile in vitro pot fi folosite pentru a crea un produs din celule stem care arată precum carnea şi, să sperăm, are gust de carne", a spus Mark Post.

"Scopul e să facem un hamburger şi,pentru asta, trebuie să cultivăm 3.000 de bucăţi de muşchi şi câteva mii de bucăţi de ţesut gras. În final poţi avea o turmă limitată de animale donatoare, ca rezervă", spune Mark Post.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite