Primul Ritz-Carlton din Europa de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul hotel este situat în centrul Moscovei, chiar lângă Piaţa Roşie, pe locul fostului Hotel Inturist Conform prognozelor făcute încă din 1990, fostele ţări comuniste abia acum au

Noul hotel este situat în centrul Moscovei, chiar lângă Piaţa Roşie, pe locul fostului Hotel Inturist

Conform prognozelor făcute încă din 1990, fostele ţări comuniste abia acum au ajuns la nivelul de dezvoltare ce asigură clienţi pentru hotelurile de lux. Faptul că Moscova s-a plasat, pentru a doua oară consecutiv, pe primul loc în topul celor mai scumpe oraşe din lume, reprezintă o garanţie pentru investitorii americani, care au inaugurat ieri primul Hotel Ritz-Carlton din Europa de Est.

Noul hotel are numai 11 etaje, dar oferă o suprafaţă locuibilă de 59.331 metri pătraţi, împărţită în 332 de camere. Cea mai mică dintre ele are 42 de metri pătraţi, iar cea mai mare 237. Toate băile sunt sculptate în marmură, iar mobilierul din esenţe rare este completat cu 1.800 de obiecte de artă de mare valoare. Toate lustrele sunt din cristale Swarovski, iar în salonul de odihnă tronează un pian Steinway, de cea mai bună calitate. O bună parte din serviciile specializate ale hotelului sunt plasate la subsol. Acolo au fost deschise trei centre de fitness, magazine şi restaurante, un centru de afaceri, o sală de conferinţe şi o sală de bal în care pot dansa liniştiţi peste 700 de invitaţi. Investiţiile americanilor sunt secrete, dar RIA Novosti a reuşit să afle că numai decorarea faţadei cu mozaicuri intens colorate a costat peste 20 milioane de dolari. Primul Hotel Ritz a fost deschis la Paris, în anul 1898, de către elveţianul Cesar Ritz. El şi-a început cariera ca şef de sală la restaurantul Chez Voisin, ce deservea Hotelul La Splendide, din Paris.

După ce a condus impecabil câteva hoteluri din Elveţia, Cesar Ritz a fost invitat la Londra de către sir Richard d`Oyly Carte, impresarul teatrului Savoy, care dorea un Hotel Savoy, pe măsura succesului teatrului său. Ideile lui Ritz au fost foarte apreciate de londonezi, iar el s-a simţit încurajat să-şi deschidă propriul hotel, la Paris. În 1905, el a deschis un al doilea Ritz, la Londra. Ulterior, hotelurile au fost cumpărate de firma americană Carlton. Astăzi, în lume există 64 de hoteluri Ritz-Carlton.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite