Primele cazuri de holeră în Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul victimelor inundaţiilor din Pakistan, provocate de ploile torenţiale, a depăşit cifra de 1.000,  potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor, dat publicităţii ieri şi citat de AFP.

În timp ce echipele de intervenţie fac eforturi pentru a ajunge la miile de sinistraţi, autorităţile au confirmat şi primele cazuri de holeră, în regiunea Swat din nord-vestul ţării.

862 de persoane şi-au pierdut viaţa în provincia Khyber Pakhtunkhwa din nord-vest, iar în provincia Kashmir (regiunea administrată de Pakistan), inundaţiile au făcut cel puţin 47 de victime. Sute de case şi mii de hectare de teren au fost inundate în acelaşi zone şi în Kashmir, principalul drum către China a fost închis şi sute de comunităţi au rămas izolate.

Precipitaţii fără precedent au căzut în nord-vest în ultimele zile, potrivit serviciilor meteorologice pakistaneze, care anunţă însă o acalmie pentru perioada următoare. Oraşele Swat, Shangla şi Peshawar sunt izolate de restul ţării din cauza creşterii apelor.

Aproximativ 2.800 de persoane aflate în vacanţă erau blocate în valea Swat, recuperată anul trecut de armata pakistaneză de la talibani. Un bilanţ ONU arată că, în total, aproape un milion de oameni au fost afectaţi, în condiţiile în care mii de case au fost distruse. „Sunt cele mai grave inundaţii produse vreodată în provincia Khyber Pakhtunkhwa, fără precedent în istoria ţării", a declarat un oficial local, citat de France Press. Comisia Europeană a aprobat un ajutor umanitar urgent în valoare de 30 de milioane de euro pentru Pakistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite