Primarul din Chicago a declarat greva profesorilor ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Chicago, Emanuel Rahm, a declarat că va solicita un ordin judecătoresc care să dispună încetarea grevei miilor de profesori, aflaţi în a doua săptămână de proteste.

Greva, care afectează 350,000 studenți, a fost declanşată în urmă cu circa două săptămâni după ce sindicatele cadrelor didactice şi reprezentanţii primăriei nu au ajuns la un acord pentru încheierea contractului dintre părţi, din cauza mai multor probleme, inclusiv salariale şi de evaluare a profesorilor.

Este prima grevă a cadrelor didactice din acest oraş după 25 de ani şi a creat multe probleme, elevilor, studenţilor, profesorilor, familiilor cu numeroşi membri, comunităţii locale, cât şi autorităţilor din Chicago.

Primarul din Chicago, Emanuel Rahm, fost consilier de-al preşedintelui Obama, acuzat că din cauza lui s-a ajuns la această situaţie, a declarat greva ilegală, considerând că "pune în pericol sănătatea și siguranța copiilor" şi a solicitat un ordin judecătoresc pentru stoparea protestelor.

Pe de altă parte, cadrele didactice au sistat negocierile cu autorităţile, fiind nemulţumite în special, de condiţia de evaluare a profesorilor pe care Primăria doreşte să o impună.

Uniunea Profesorilor din Chiago (UCT) se teme mai mult şi de faptul că unul din patru profesori şi-ar putea pierde locul de muncă în şcolile publice dar şi beneficiile în cazul în care o evaluare a performanțelor acestora pe baza scorurilor testului elevilor merge mai departe.

Într-o declarație pe site-ul UCT, 800 de delegați sindicali considera o afacere de 23 de pagini contractul între sindicat și primarul.

Liderul Uniunii, Karen Lewis a spus că "o majoritate clară" a votat să nu suspende greva, pentru a permite delegaţilor timp de două zile, să poarte discuții cu membrii sindicatului. O altă întâlnire este programată pentru marți după-amiază.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite