Primarul Londrei vrea să combată grevele de la metrou prin trenuri automate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile trenuri automate vor combate grevele personalului de la metrou, crede primarul Boris Johnson, aflat în campanie electorală pentru un nou mandat. În acelaşi timp, biletele vor fi mai ieftine.

Înaintea alegerilor locale din mai, primarul Londrei, Boris Johnson, promite să nu mai cumpere niciodată un tren de metrou cu o cabină pentru conductor, atât timp cât se află la putere. Londonezii au avut parte de 23 de greve ale personalului de la metrou în ultimii patru ani, conductorii cerând salarii mai mari.

Una dintre promisiunile lui Boris Johnson către alegători sunt trenurile automate. El spune că jumătate din trenurile de metrou din Londra vor putea fi schimbate în următorii doi ani. Conductorii vor fi înlocuiţi de "căpitani de tren" care vor supraveghea călătoria.
"S-ar putea ca unii dintre liderii sindicali să obiecteze, aşa cum au protestat în cazul multor modernizări tehnologice" .

Una dintre liniile de metrou din Londra (Docklands Light Railway) deja foloseşte trenurie automate. Primarul susţine că astfel de trenuri nu ar afecta siguranţa călătoriei.
Unul dintre sindicate a descris însă propunerea drept "letală şi nefuncţională" spunând că va lupta împotriva eliminării conductorilor.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite