"Primăriţa" Moscovei, pasionată de Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Witanhurst, reşedinţa cea mai mare din capitala Marii Britanii după Buckingham Palace, a ajuns în mâinile soţiei primarului din Moscova Elena Baturina a plătit peste 63 de milioane de

Witanhurst, reşedinţa cea mai mare din capitala Marii Britanii după Buckingham Palace, a ajuns în mâinile soţiei primarului din Moscova

Elena Baturina a plătit peste 63 de milioane de euro pentru o locuinţă londoneză de top, pe terenurile căreia regina Elisabeta juca tenis, în 1951.

Somptuoasa reşedinţă se întinde pe o suprafaţă de 3.700 de metri pătraţi, pe colina Highgate, are 90 de camere (dintre care 25 sunt dormitoare) şi un parc de şapte acri, cu patru terenuri de tenis.

Camerele înalte par mai potrivite pentru un muzeu. Însă tocmai pentru acest motiv Elena Baturina (a cărei avere este estimată la 1,6 miliarde de euro) a preferat să cumpere Witanhurst: soţia primarului moscovit posedă o impresionantă colecţie de obiecte de artă, care pot fi puse mai bine în evidenţă în încăperile fastuoase.

Conform estimărilor specialiştilor imobiliari, după ce vor fi încheiate lucrările de restaurare, reşedinţa Witanhurst va ajunge la valoarea de 180 de milioane de euro.

O altă vilă pentru edilul moscovit

Cuplul Iuri Lujkov - Elena Baturina nu se află la prima achiziţie a unei locuinţe în capitala Marii Britanii.
"Eternul" primar al Moscovei (deţine această funcţie neîntrerupt din 1992), bun prieten al fostului edil al Londrei, Ken Livingstone, a cumpărat acum şase luni o vilă, mai puţin spaţioasă, dar situată în "buricul târgului", lângă Holland Park.

Conform statisticilor, Londra pare să devină oraşul preferat al oamenilor cu bani. Aici trăiesc 44 dintre persoanele cele mai bogate din lume (printre care israelianul Lev Leviev, "patronul" diamantelor), atrase de calitatea nivelului de trai, asigurată de şcoli şi universităţi prestigioase, de servicii impecabile, de existenţa unor magazine şi restaurante de renume şi, mai ales, datorită faptului că britanicii nu-şi bagă nasul în afacerile lor, atâta vreme cât câştigă pe urma lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite