Primăria din Istanbul interzice reclamele cu bikini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul islamist din Turcia are o agendă foarte încărcată în ultima vreme. După ce a provocat vii dezbateri cu propunerea legislativă ce viza interzicerea consumului de alcool, acum a lansat

Partidul islamist din Turcia are o agendă foarte încărcată în ultima vreme. După ce a provocat vii dezbateri cu propunerea legislativă ce viza interzicerea consumului de alcool, acum a lansat o iniţiativă care vizează interzicerea "reclamelor indecente", în care femeile sunt îmbrăcate sumar, doar în bikini. Primăria din Istanbul a reacţionat de fiecare dată, accentuând importanţa acestor decizii, care ajută Turcia să-şi păstreze religia. Ieri, municipalitatea a lansat operaţiunile de înlăturare a panourilor cu femei semidezbrăcate. Primii care au reacţionat au fost producătorii de costume de baie, care au avertizat că această decizie le va afecta grav vânzările.

Ei acuză Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AK) că prin aceste măsuri va apropia Turcia mai degrabă de Iran, decât de Uniunea Europeană. Producătorilor li s-a spus, dimpotrivă, că interzicerea reclamelor cu femei dezbrăcate, de pe autostrăzi, este o cerinţă UE, pentru că astfel de imagini reduc siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, notează cotidianul britanic "The Guardian". În ultimele săptămâni, milioane de turci fundamentalişti au cerut creşterea rolului religiei în viaţa de zi cu zi.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite