Preţ la vedere pentru toate biletele de avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reclamele şi website-urile care induc pasagerii în eroare vor fi scoase în ilegalitate, a decis ieri Parlamentul European Companiile aeriene din UE vor fi obligate să includă toate

Reclamele şi website-urile care induc pasagerii în eroare vor fi scoase în ilegalitate, a decis ieri Parlamentul European

Companiile aeriene din UE vor fi obligate să includă toate costurile călătoriei în preţul
promoţional al biletului.

Decizia a fost aprobată ieri de plenul Parlamentului European şi va intra în vigoare, cel mai probabil, până la sfârşitul anului, transmite BBC. Toate costurile legate de călătorie trebuie specificate, astfel încât costul biletului să fie clar pentru client.

Reclamele mincinoase şi website-urile de rezervare de bilete care induc în eroare pasagerii vor fi scoase în ilegalitate pe tot teritoriul UE. Europarlamentarii din comisia de transporturi s-au declarat îngrijoraţi de faptul că multe companii aeriene îşi induc în eroare pasagerii, foarte adesea.

"Cred că în acest moment oamenii plătesc mai mult decât se aşteaptă. Vezi o reclamă care conţine o cifră, dar când ajungi să plăteşti, este mult mai mult decât acea cifră deoarece sunt multe costuri care se adaugă, şi de care nu s-a pomenit nimic la început", a declarat eurodeputatul britanic Robert Evans.

Companiile, de acord cu transparenţa

Reprezentanţii Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA), care include 35 de membri, între care Air France, Lufthansa sau Tarom, se declară mulţumiţi de apropiata măsură.

"Cred că pasagerii s-au cam săturat de faptul că preţul nu seamănă mai deloc cu oferta. Conducerile companiilor aeriene sunt, în general, mulţumite că se restaurează transparenţa şi claritatea, iar consumatorul primeşte informaţii corecte", a declarat reprezentantul AEA, David Henderson.

Şi compania low cost EasyJet s-a declarat de acord cu măsura. Compania irlandeză Ryanair, cel mai mare operator low cost de pe continent, spune că este deja transparent în reclamle sale, chiar dacă, recent, a avut o dispută pe această temă cu oficiul danez al protecţiei consumatorilor. Ryanair a respins criticile spunând că sunt "false".

Unul din trei cumpărători online este păcălit

Unul din trei consumatori europeni care cumpără bilete de avion online este indus în eroare, a avertizat Comisia Europeană. Un control al website-urilor companiilor aeriene anul trecut a descoperit că 137 din 386 de website-uri verificate încalcă regulile privind claritatea exprimării costurilor şi valabilitatea ofertelor. Companiile aeriene din UE deservesc peste 700 milioane de pasageri anual.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite