Presupusul autor al atentatului din Bulgaria avea între 25 şi 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presupusul autor al atentatului sinucigaş din Bulgaria avea între 25 şi 30 de ani, anunţă medicul legist Galina Mileva, care a participat la autopsie, deşi iniţial autorităţile anunţaseră că suspectul avea 36 de ani, relatează AFP.

"Avea între 25 şi 30 de ani. Un bărbat foarte tânăr", a declarat medicul de la Spitalul din Burgas.

Iniţial, Ministerul de Interne anunţase că presupusul autor al atentatului avea 36 de ani.

Anchetatorii au stabilit că autorul atentatului ajunsese în Bulgaria trecând prin România, vorbea limba rusă şi era însoţit de o femeie, relatează presa bulgară, citând surse din cadrul comisiei de anchetă, relatează AFP.

Conform anchetatorilor, bărbatul care s-a aruncat în aer la Burgas pe 18 iulie, omorând cinci turişti israelieni şi un şofer de autocar bulgar, locuise la Varna cel puţin din 16 iulie.

Atacatorul avea doi complici

"Probe biologice în acest sens au fost descoperite într-un hotel din Varna", precizează un anchetator citat de postul bTV.

Conform ziarului Trud, poliţia caută o femeie care locuise împreună cu autorul atentatului la Hotelul Perfekt din Varna. Această femeie ar putea avea legătură cu un complice al teroristului-kamikaze.

Un şofer de taxi care l-a transportat pe autorul atacului sinucigaş a declarat că acesta vorbea limba rusă. Cursa a fost efectuată între localităţile Ravda şi Pomorie, situate la nord de Burgas.

Până acum, autorităţile bulgare au anunţat doar că autorul atentatului avea 36 de ani, deţinea un permis de conducere american fals şi nu avea naţionalitate bulgară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite