Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova a solicitat Canadei asistenţă pentru dezvoltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, a cerut ajutor deputatului canadian David Anderson în ceea ce priveşte re-includerea Republicii Moldova în lista ţărilor beneficiare de asistenţă din partea Agenţiei Canadiene pentru Dezvoltare Internaţională (CIDA), anunţă Publika.MD.

O solicitare în acest sens a fost făcută în cadrul întrevederii pe care a avut-o şeful Legislativului cu membrul Parlamentului Canadei.

În cadrul acesteia, Lupu a menţionat că David Anderson i-ar putea familiariza pe potenţialii parteneri şi investitori canadieni cu oportunităţile de business existente în Moldova.

„Apartenenţa ambelor ţări şi Parlamente la spaţiul Francofoniei ar putea constitui o premisă pentru aprofundarea şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterală în diverse domenii de interes reciproc", a adăugat speakerul Parlamentului de la Chişinău.

La rândul său, David Anderson a pledat în favoarea dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Canada şi a subliniat necesitatea intensificării dialogului politic bilateral, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, dar şi a relaţiilor comercial-economice.

Publika.md menţionează că David ANDERSON este membrul Parlamentului Canadei, Secretar Parlamentar al Ministrului Resurselor Naturale și al Ministrului Agriculturii și Produselor Agricole pe lângă Consiliul Canadian pentru Grâu. Zilele acestea oficialul canadian a întreprins o vizită în Republica Moldova.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite