Preşedintele Franţei, păzit cu mâinile goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii care asigură protecţia preşedintelui francez Francois Hollande şi-au uitat armele acasă în timpul pregătirilor pentru plecarea la conferinţa ONU pentru Dezvoltare Durabilă de la Rio de Janeiro (20-22 iunie). Ei au fost nevoiţi să recurgă la sprijinul poliţiei braziliene pentru a-i asigura protecţia necesară şefului statului,scrie presa franceză.

Pur şi simplu, în grabă, geamantanul cu armele a rămas la Palatul Elysee. Greşeala a fost descoperită abia în timpul controlului vamal, la graniţa cu Brazilia, când vameşii brazilieni au cerut agenţilor din paza preşedintelui francez să scoată armele la control.

După cum a explicat un responsabil al unităţii de elită din poliţia franceză care asigură paza şi protecţia persoanelor VIP, doar câteva arme urmau să ajungă în Brazilia, conform procedurii obişnuite.

La sosirea la Rio de Janeiro, gărzile lui Hollande nu au primit alte arme în schimb, dar poliţia locală le-a dat o mână de ajutor în asigurarea securităţii preşedintelui francez.

După întoarcerea la Paris, persoana responsabilă de incident a fost destituită din post, însă nu pentru armele uitate acasă, ci pentru că a încercat să dea vina pe un coleg.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite