Președintele Austriei, Heinz Fischer, l-a acuzat de antisemitism pe liderul extremei drepte FPO, Heinz-Christian Strache, după ce acesta a publicat o caricatură pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O caricatură publicată pe Facebook de către liderul extremei drepte austriece,Heinz-Christian Strache, şeful FPO, a stârnit un scandal imens în această ţară, după ce preşedindele Austriei, Heinz Fischer, l-a acuzat pe autor de antisemitism, potrivit AFP.


Şeful FPO a respins acuzaţia de antisemitism, asigurând că imaginea nu era decât o critică la adresa sistemului bancar.

Luna trecută, Heinz-Christian Strache postase pe pagina sa Facebook o caricatură, reprezentând un bărbat corpolent, cu nas coroiat şi cu butoni la manşetă cu steaua lui David, care stă la o masă opulentă în contrast cu un alt bărbat, slab, inducând ideea subnutriţiei.

"Când cineva aduce în discursul politic o caricatură, unde un capitalist corpolent este reprezentat cu un nas coroiat, este vorba despre o speculaţie liberă, cu rămăşiţe de antisemitism", a declarat şeful statului austriac.

Conform interpretării acestui desen, bărbatul gras simboliza sistemul bancar, în timp ce persoana slabă evoca poporul.Mulţi critici au făcut comparaţia cu vechile caricaturi antisemite apărute în cotidianul nazist Der Sturmer în anii 1930-1940.

Prin această caricatură a fost atins "nivelul de jos al culturii politice, care nu merită decât dispreţul general", a estimat Heinz Fischer într-un discurs pronunţat la inaugurarea unei festivităţi la Linz.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite