Preşedintele israelian spune despre englezi că sunt antisemiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Israelului i-a acuzat pe englezi că sunt antisemiţi, adăugând că  "au lucrat întotdeauna împotriva noastră."

"Există în Anglia o vorbă care spune că un antisemit este o persoană care urăşte evreii mai mult decât este necesar", a spus Shimon Peres. Remarcile sale, făcute în cadrul unui  interviu pe un site evreiesc, au provocat furia parlamentarilor şi liderilor  evrei, care au declarat că preşedintele de 87 de ani, a “înţeles greşit”. “"Exista opinii pro şi anti-Israel în toate ţările europene" , a spus un conservator.

Deputatul a adăugat că el ar putea "înţelege frustrarea" oamenilor din Israel cu privire la "anumite elemente difuzate de mass-media britanică" ce prezintă o viziune dezechilibrată din Israel.

Există însă grupuri care sprijină părerile fostului premier israelian, dând drept exemplu numărul tot mai mare al incidentelor antisemite din Marea Britanie în ultimii ani.

Domnul Peres a declarat că atitudinea Angliei faţă de evrei reprezintă "următoarea mare problemă a Israelului".

"Există câteva milioane de alegători musulmani, şi pentru mulţi membri ai parlamentului, aceasta este diferenţa între a fi sau nu aleşi", a spus el, adăugând că Marea Britanie a fost dintotdeauna pro arabă şi anti israeliană.

Aryeh Eldad, un membru de dreapta din Parlamentul israelian, a acuzat Marea Britanie că a lucrat împotriva intereselor israeliene timp de decenii, conform Daily Telegraph.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite