Preşedintele francez, în război cu jurnaliştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sarkozy a sărit în barca reporterilor de la Associated Press şi i-a luat la ceartă în franceză Vacanţa în SUA a preşedintelui Franţei se dovedeşte tot mai aventuroasă pentru acesta.

Sarkozy a sărit în barca reporterilor de la Associated Press şi i-a luat la ceartă în franceză

Vacanţa în SUA a preşedintelui Franţei se dovedeşte tot mai aventuroasă pentru acesta. Nicolas Sarkozy, care îşi petrece concendiul într-o vilă de lux, pe malul lacului Winnipesaukee, le-a explicat ziariştilor, într-o scurtă întâlnire neoficială, că a fost invitat de nişte prieteni care vin de multă vreme în regiune.

El a cerut insistent, mai ales fotoreporterilor, să-l lase "liniştit cu familia". Doi dintre aceştia nu au înţeles însă limba franceză şi au suportat… consecinţele.

De când Nicolas Sarkozy şi-a început concediul în staţiunea Wolfeboro, din SUA, găzduit într-o luxoasă proprietate aparţinând lui Michael Appe, fost responsabil al firmei Microsoft, este în permanenţă vânat de presă. Iubitor de băi de mulţime, Sarkozy a acceptat duminică o discuţie cu jurnaliştii.

A apărut bronzat la întâlnire, îmbrăcat în pantaloni de pânză, cămaşă albă şi mocasini. S-a amestecat cu mulţimea, spre îngrijorarea dispozitivului de securitate. A vorbit mai întâi de vacanţă. De ce a ales America? "900.000 de francezi fac acelaşi lucru în fiecare an. Eu sunt unul dintre ei", a spus el. "Nu e nimic de interpretat. Dacă aş fi ales Italia, asta nu însemna că nu-mi place Spania", a adăugat liderul francez. Apoi şi-a amintit că nu a fost niciodată în SUA, în tinereţe. Şi a justificat de ce a ales o mică localitate: "Este America pe care o prefer, America profundă".

Supărat pe acuzaţiile socialiştilor

Sarkozy a asigurat că locuieşte în vilă "la invitaţia prietenilor", nu pe banii statului francez. "Am venit aici cu un avion obişnuit, de linie. Partidul Socialist nu a înţeles că dezbaterea de idei nu e aici", a mai spus preşedintele, făcând aluzie la criticile la care a fost supus în ţară, din cauza zvonului că ar fi închiriat vila cu 20.000 de euro pe săptămână.

După întâlnirea cu presa, Sarkozy a avut un incident cu doi fotoreporteri de la Associated Press, care au încercat să-l fotografieze pe lac. Supărat, Sarko a sărit în barca acestora şi a început să-i certe aspru în franceză. Le-a reamintit că ceruse presei să nu mai fie fotografiat. Fotoreporterii AP s-au apărat, susţinând că nu au înţeles cererea formulată în franceză.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite