Preşedintele sârb, Tomislav Nikolic, consideră necesar consensul naţional privind Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta sârbilor pentru albanezii din Kosovo este o autonomie substanţială, respectiv, "să poată să trăiască la fel ca germanii din Italia sau ca germanii din Belgia".

Liderul de la Belgrad a anunţat că intenţionează să discute cu reprezentanţii guvernului şi ai opoziţiei, precum şi cu sârbii de la sud şi nord de râul Ibar, pentru ca "Serbia să ia în cele din urmă, o poziţie cu privire la ceea ce doreşte".

În interviul pentru ediţia de vineri a cotidianului "Danas", Nikolic a subliniat că le va oferi albanezilor din Kosovo o autonomie substanţială, respectiv, "să poată să trăiască la fel ca germanii din Italia, sau ca germanii din Belgia".

Cât despre consensul naţional în privinţa acestei chestiuni foarte importante, atât pentru sârbi cât şi pentru albanezi, cu privire la Kosovo, Tomislav Nikolic a declarat că va discuta cu toţi cei care au reprezentanţi în Parlament, cu membrii Guvernului, ai opoziţiei, ai Bisericii şi cu cei mai importanţi oameni de afaceri.

Pe de altă parte, liderul sârb a spus că le oferă albanezilor din Kosovo, ceea ce prevede " Rezoluţia 1244 a Consiliului de Securitate al ONU - o autonomie substanţială".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite