Presa internaţională: Criza politică din România se agravează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Le Figaro" arată că, la o săptămână de la eşecul referendumului privind demiterea preşedintelui de centru-dreapta Traian Băsescu, USL „refuză să îngroape securea războiului".

„«N-ar fi mai simplu pentru guvern să dizolve poporul şi să aleagă un altul?», sugera cândva Bertolt Brecht. Aceasta este, în fond, soluţia aleasă de coaliţia guvernamentală din România (USL)", comentează publicaţia franceză.

„Financial Times" scrie că Ponta „îşi întăreşte controlul la putere", notând că, în România, criza politică a luat o nouă întorsătură, după ce premierul, care continuă să lupte pentru înlăturarea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, a înlocuit cinci membri ai cabinetului său, printre care se numără ministrul de Externe, cel al Justiţiei şi cel de Interne.  Tot „Financial Times" notează că economia României, care înregistrase o modestă revenire, are din nou probleme din cauza situaţiei politice. 

„Le Nouvel Observateur", notează, preluând o ştire AFP, că, din cauza referendumului pentru destituirea preşedintelui, criza  politică din România s-a agravat, luni, ministrul de Interne demisionând şi acuzând presiuni „inacceptabile".

„The Jerusalem Post" a notat că numirea ca ministru a lui Dan Şova, care a susţinut că „niciun evreu nu a suferit pe teritoriul României" în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a iritat comunitatea evreiască din România. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite