Presa franceză anunţă reîntoarcerea la Cotroceni a preşedintelui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul român a aprobat astăzi, restaurarea lui Traian Băsescu, în rolul său de președinte, la șase zile după invalidarea Curții Constituționale a referendumului de suspendare iniţiat de către majoritatea de centru-stânga, anunţă Le Figaro, înainte ca hotărârea să fie publicată de Monitorul Oficial.

"Potrivit procedurii, unul dintre cei nouă judecătorii ai Curții, Ștefan Minea, a a citit hotărârea înaintea Parlamentului ", relatează publicaţia amintită.

" Membrii Uniunii Social-Liberale (coaliția de guvernământ USL) au anunțat inițial decizia lor de a boicota reuniunea Parlamentului, înainte de a reveni la Cameră pentru a asigura cvorumul.

Ei au fost chemați să dispună de social-democratul Victor Ponta, primul ministru în funcţie, care le-a trimis SMS-uri din la Africa de Sud, unde a participat la o reuniune a Internaționalei Socialiste. Dl. Ponta a asigurat săptămâna trecută, că majoritatea parlamentară "nu ar încerca să întârzie" întoarcerea domnului Băsescu în funcţia de preşedinte, prin utilizarea de trucuri procedurale, deși el a găsit decizia Curții "ilegală și nedreptă".

Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu (USL), la rândul său, descris ca fiind "abuz" decizia Curții Constituționale şi a spus că aceasta "a ignorat votul unei majorități de români" defavorabile lui Băsescu .

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite