Presa nord-coreeană: "Natura a salutat memoria lui Kim Jong Il"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Natura a salutat memoria liderului nord-coreean Kim Jong Il, când o furtună de zăpadă s-a declanşat pe un munte sacru, iar o păsare a venit să-şi prezinte omagiile, susţine agenţia de presă a regimului comunist, citată de AFP.

Atunci când Kim Jong Il a murit sâmbătă, gheaţa de pe lacul Chon, situat pe Muntele Paektu, s-a spart într-un zgomot asurzitor, în timp ce o furtună de zăpadă se declanşa, a afirmat agenţia KCNA joi.

Muntele Paektu este situat în partea de nord a Coreei de Nord, în apropiere de frontiera chineză. Acesta este considerat sacru de nord-coreeni deoarece fondatorul ţării, Kim Ir Sen, tatăl lui Kim Jong Il, a înfiinţat acolo o tabără a gherilei antijaponeze în perioada colonizării Coreei de către Japonia.

Istoriografia oficială a regimului susţine că Kim Jong Il s-a născut pe acest munte în 1942. Potrivit istoricilor străini, liderul mort săptămâna trecută s-a născut în realitate în Siberia, unde tatăl său a fugit din calea trupelor japoneze.

Potrivit KCNA, furtuna de zăpadă s-a oprit brusc marţi dimineaţă, lăsând soarele să lumineze vârful acoperit de zăpadă.

În acel moment, "semnătura lui Kim Jong Il a apărut pe munte, indicând «Muntele Paektu, munte sacru al revoluţiei»", a povestit agenţia, precizând că fenomenul a durat până spre seară.

Ea a adăugat că o licărire a fost observată pe vârful muntelui luni, timp de jumătate de oră, după anunţul privind moartea liderului ţării.

KCNA povesteşte o altă "minune a naturii" produsă marţi în apropierea unei statui a fondatorului ţării, Kim Ir Sen, în oraşul Hamhung (nord-est).

"Un cocor japonez a zburat de trei ori în jurul statuii înainte de a se aşeza pe un copac. Cocorul a rămas nemişcat mult timp, cu capul plecat, înainte de a zbura spre Phenian", capitala ţării, potrivit agenţiei nord-coreene.

Văzând acest fenomen, mai mulţi oficiali locali au afirmat că "acel cocor părea întristat de moartea lui Kim Jong Il, fiul cerului".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite