Presa a anunţat codat învingătorii alegerilor locale din Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa bulgară a dat dovadă, ieri după-amiază, de multă ingeniozitate pentru a transmite în mod codat sondajele la ieşirea de la urne înainte de încheierea alegerilor locale fără să

Presa bulgară a dat dovadă, ieri după-amiază, de multă ingeniozitate pentru a transmite în mod codat sondajele la ieşirea de la urne înainte de încheierea alegerilor locale fără să încalce, oficial, legea electorală. Această practică, obişnuită în Bulgaria de mai bine de cinci ani, nu a fost sancţionată niciodată.

Agenţia Focus s-a folosit de topuri de muzică şi filme în diverse oraşe pentru a anunţa rezultatele. Făcând aluzie la alura atletică şi la trecutul de poliţist al primarului Sofiei, Boiko Borisov, Focus anunţă că un film de acţiune cu Bruce Willis atrage peste 52% din spectatori.

Filmul rus "Brigada", aluzie la prenumele lui Brigadir Asparuhov, contracandidatul lui Borisov din partea socialiştilor, este al doilea clasat, fiind preferat de 17% din spectatori, iar un film italian despre bancheri, aluzie la meseria unui alt candidat, Martin Zaimov, are doar 14%.

Postul privat de radio Darik a folosit acoperirea unui top muzical pentru a anunţa că Borisov a câştigat primăria din Sofia. Darik a anunţat că melodia numită "Fight Fire with Fire" a grupului Kansas, aluzie la trecutul de pompier al lui Borisov, a fost votată de 47% din participanţi.

Alegătorii bulgari din regiunea Sandanski şi-au găsit cu greu candidaţii preferaţi la alegerile locale, pe cel mai lung buletin de vot din ţară, care are 1,20 metri, scrie AFP.

"Ce cearşaf! Un buletin de vot demn de Cartea Recordurilor, plus încă două", s-a mirat Mitko Ciorbov, în vârstă de 69 de ani, arătând cu bastonul buletinele, la o secţie de vot din satul Djigurovo, la 160 de kilometri sud de Sofia. Cu 420 de candidaţi din partea a 40 de partide, plus 28 de independenţi pentru cele 29 de locuri ale Consiliului local, buletinul atinge 1,20 de metri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite