Premierul turc Erdogan: "Israelul este un pericol pentru pace" - Revista presei interanţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre părerea premierului turc despre pacea din Orientul Mijlociu, bilanţul morţilor în Brazilia sau decretarea stării de urgenţă în Thailanda. Printre alte subiecte, Washingtonul salută comemorarea masacrului de la Katyn, iar SNCF intră în grevă.

Premierul turc Erdogan: "Israelul este un pericol pentru pace". Primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan a descris Israelul ca "principalul pericol pentru pacea" din Orientul Mijlociu, scrie BBC. Erdogan a făcut aceste afirmaţii în timpul vizitei sale la Paris. Benjamin Netanyahu a spus că regretă "atacurile repetate" ale Turciei la adresa Israelului.

Bilanţul morţilor în Brazilia a ajuns la 138. Numărul persoanelor decedate în urma furtunii din oraşul brazilian Rio de Janeiro a ajuns la 138, scrie Xinhua. Mai multe persoane au fost declarate dispărute, motiv pentru care bilanţul ar putea creşte. Aproximativ 130 de persoane au fost rănite în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

Premierul thailandez a declarat stare de urgenţă.
Protestele din capitala Thailandei au cauzat îngheţarea mai multor afaceri, care a condus la pierderi de zeci de milioane de dolari. Din acest motiv premierul a declarat stare de urgenţă, informează AP. Primul ministru Abhisit Vejjajiva a luat această decizie în urma intrării protestatarilor în clădirea Parlamantului. Protestatarii vor dizolvarea Parlamentului şi organizarea unor noi alegeri.

Washingtonul salută comemorarea masacrului de la Katyn. Secretarul de stat Hillary Clinton a salutat participarea premierilor rus şi polonez la comemorarea masacrului prizonierilor polonezi de către serviciile de securitate sovietice din 1940, anunţă RIA Novosti. Vladimir Putin şi Donald Tusk au luat parte sa ceremnonia de lângă oraşul rusesc Smolensk, unde mii de ofiţeri, poliţişti şi civili luaţi prozonieri au fost masacraţi de NKVD. Uniunea Sovietică a încercat să dea vina pe Germania nazistă pentru acest masacru.

SNCF intră în grevă.
Societatea Naţională de Căi Ferate din Franţa a intrat în grevă pentru cel puţin două zile. Nici unul din cele 12 trenuri de noapte de pe reţeaua naţională nu va circula, dar serviciul va fi normal pentru trenurile internaţionale de noapte. Ministrul francez al Transporturilor, Dominique Bussereau, a numit greva "de neînţeles şi patetică", potrivit BBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite