Premierul rus Dmitri Medvedev a propus ca plagiatul să poată fi verificat cu ajutorul tehnologiei moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Dmitri Medvedev este îngrijorat de "înșelăciune", în universitățile din Rusia şi îi încurajează pe studenţi să nu plagieze. El a propus ca plagiatul să poată fi verificat cu ajutorul aceleaşi tehnologii moderne cu care se şi produce, conform interfax.ru

"Suntem mândri de mințile mari din Rusia, suntem într-adevăr oameni foarte inventivi, dar ingeniozitatea este un lucru diferit îl puteți utiliza în diferite moduri.

Înalta tehnologie a deschis oportunități excelente pentru învățământ la distanță, a făcut disponibile fondurile ştiinţifice din bibliotecile mari ale lumii, din centre de cercetare şi universități. Dar, a adus în plus față de accesul la cunoaştere, furtul pur şi simplu fără ruşine din munca altor oameni ", a spus Medvedev, la Moscova.


În opinia sa, acest lucru duce nu numai la o scădere a interesului elevilor în procesul de învățare, ci, are de asemenea, efectul negativ "să reducă numărul de publicații științifice, şi, desigur, un impact devastator asupra Indicele internațional Science Citation, evaluari ale universitarilor ruşi."


Pentru diminuarea acestui fenomen, Medvedev a propus ca plagiatul să fie verificat automat, tot prin utilizarea "aceleaşi tehnologii moderne, lucru care ar duce la protejarea drepturilor de autor şi al cercetătorilor, iar studenţii şi profesorii să dicute pe această temă prin intermediul reţelelor socaile, mai scrie interfax.ru.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite