Medvedev nu acceptă sfaturi de la Georgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Executivului rus, Dmitri Medvedev, consideră că "Osetia de Sud este un stat suveran, care a apărut pe harta lumii datorită politicii criminale a conducerii georgiene şi nu aceşti oameni sunt în măsură să ne înveţe cum să trăim", anunţă Vocea Rusiei.

Replica şefului guvernului rus vine la adresa acuzelor aduse de Georgia, precum că a intrat ilegal pe teritoriul georgian, şi a fost una extrem de acidă, acesta precizând că nu are nevoie de sfaturi de la Ministerul afacerilor externe georgian.


Astfel a reacţionat Dmitri Medvedev la declaraţia MAE georgian în legătură cu vizita sa în capitala Osetiei de Sud, Ţhinval, pe 8 august, ziua în care s-au împlinit 4 ani de la războiul din august 2008, citat de Vocea Rusiei.

Medvedev, fiind pe atunci preşedinte, a semnat în august 2008 decretul de recunoaştere a independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei. Acest lucru a avut loc la câteva zile după ce Georgia a atacat Osetia de Sud, iar Rusia a fost nevoită să desfăşoare operaţiunea militară de constrângere a Georgiei la pace.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite