VIDEO Premierul Cameron le declară război delincvenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic vrea ca tinerii să înveţe vechile valori morale şi va elimina beneficiile sociale pentru cei care au participat la jafuri. Poliţiştii londonezi au arestat peste 1.500 de persoane şi continuă „să-i vâneze“ pe cei care au participat la devastarea capitalei.

Peste 900 dintre aceştia au fost deja puşi sub acuzare. Poliţiştii au confiscat toate bunurile furate găsite în locuinţele celor reţinuţi, inclusiv arme şi droguri. Mulţi tineri continuă să aibă o atitudine sfidătoare faţă de autorităţi şi postează pe internet imagini cu lucrurile pe care le-au furat. Alţii vor să scape cât mai repede de bunurile furate şi le vând pe internet. eBay şi internauţi amatori au promis să ajute poliţia să-i depisteze pe hoţi. Aceştia se dau de gol prin preţurile mici pe care le cer pentru telefoane mobile, iPhone-uri, haine de firmă sau echipamente pentru computere.

Mamă - credincioasă, fiu - violator

O asistentă din sudul Londrei este devastată după ce a aflat că fiul ei, în vârstă de 15 ani, este acuzat că a violat o tânără de 13 ani. Femeia a povestit pentru „Daily Mail" cum a pierdut lupta cu găştile de cartier şi nu a reuşit să-i insufle băiatului ei valorile creştine şi morale ale familiei. Un alt părinte „distrus şi ruşinat" este un cameraman care a colaborat la realizarea mai multor documentare BBC şi Channel 4 despre poliţia şi sistemul de justiţie din Marea Britanie. Fiica lui a fost acuzată de furtul unui iPad în valoare de 500 de lire.

„Copiii au acum putere asupra părinţilor, şi nu invers. Nu mai există respect, deoarece drepturile lor au prioritate în faţa autorităţii parentale. Când eram tânăr, primeam câte una după ceafă de la mama mea dacă întindeam coarda. Acum, părinţii nu mai pot face asta", a spus bărbatul care a criticat regulile care le interzic părinţilor chiar şi să ridice tonul la co­piii lor, pe motiv că ar fi „abuz verbal".

„Colaps moral"

Premierul David Cameron a vorbit ieri despre „colapsul moral" din ţară şi a declarat că problemele trebuie rezolvate pe mai multe planuri, printre care şi tăierea beneficiilor sociale acordate bandelor de huligani. „Iresponsabilitate. Egoism. Comportament fără a reflecta asupra consecinţelor. Copii fără taţi. Şcoli fără disciplină. Recompensă fără efort". Aşa a caracterizat premierul atitudinea tinerilor şi cauzele pentru care s-a ajuns în această situaţie. Revoltat de numărul mare de tineri sub 11 ani care au participat la jafuri şi incendieri, Cameron a spus că societatea trebuie să se întoarcă la vechile valori ale datoriei şi decenţei pentru a rezolva chestiunea „tinerilor furioşi". Premierul a promis că se va implica în schimbarea vieţilor a peste 120.000 de familii cu probleme.

 Totodată, el a precizat că se ia în calcul eliminarea beneficiilor celor care au vandalizat magazinele şi au luat parte la acţiunile violente de săptămâna trecută. Ministrul de Interne, Theresa May, a declarat că identitatea huliganilor nu ar trebui protejată, astfel încât aceştia să se simtă ruşinaţi pentru ceea ce au făcut.

Ciobănescul Obi, fractură de craniu

Printre victimele violenţelor s-a numărat şi ciobănescul german Obi. Prezent la datorie la 6 august în Tottenham, câinele poliţişt în vârstă de trei ani a suferit o fractură de craniu, după ce a fost lovit de tinerii furioşi. Deşi sângera, câinele a mai patrulat pe străzi timp de două ore. De altfel, toţi cei opt câini ai unităţii au avut de suferit: dinţi sparţi, lovituri sau lăbuţe tăiate din cauza cioburilor de pe străzi.

"Iresponsabilitate. Egoism. Comportament fără a reflecta asupra consecinţelor. Copii fără taţi. Şcoli fără disciplină. Recompensă fără efort."
David Cameron
premierul britanic

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite