Premierul britanic îşi va anunţa demisia săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de finanţe, Gordon Brown, va fi înlocuitorul său în Downing Street 10 Premierul britanic Tony Blair a declarat ieri că este timpul pentru reînnoirea echipei care conduce Marea

Ministrul de finanţe, Gordon Brown, va fi înlocuitorul său în Downing Street 10

Premierul britanic Tony Blair a declarat ieri că este timpul pentru reînnoirea echipei care conduce Marea Britanie, subliniind că ministrul de finanţe, Gordon Brown, va fi un lider competent. El a subliniat că va face săptămâna viitoare un anunţ privind mandatul său, pentru a pune capăt speculaţiilor privind data la care va demisiona.

"Îmi voi clarifica poziţia săptămâna viitoare. Voi anunţa atunci ceva definitiv", a declarat Blair. "Zece ani la conducerea guvernului reprezintă o perioadă lungă şi cred că este timpul ca o nouă echipă să preia aceste activităţi", a mai spus el. Întrebat în legătură cu performanţele lui Brown ca ministru de finanţe, Blair a răspuns că i-ar acorda nota 10 din 10. "Întotdeauna am spus despre el că va fi un premier bun, şi cred acest lucru", a menţionat Blair. După retragerea din funcţie a premierului britanic există puţine certitudini în legătură cu politica Marii Britanii în epoca "post-Blair", comentează DPA. Ministrul finanţelor, Gordon Brown, favorit pentru preluarea conducerii Partidului Laburist, nu a indicat încă dacă este un susţinător al continuităţii sau al schimbării. Criticii susţin că asocierea lui Brown cu politicile din perioada Blair, inclusiv cu războiul din Irak, înseamnă că el "va primi o moştenire aproape imposibil de gestionat". Totuşi, Brown a sugerat că nu vrea ca Partidul Laburist să alunece spre stânga. El a precizat că respinge revenirea la centralizarea ostilă a mediului de afaceri şi că susţine menţinerea unei forţe de descurajare nucleară independente. În ceea ce priveşte Irakul, este de aşteptat ca el să elaboreze un calendar de retragere, care să satisfacă dorinţele multora dintre membrii Partidului Laburist şi ale opiniei publice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite