Premierul britanic ameninţă regimul Gaddafi cu o acţiune militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic David Cameron a ameninţat regimul loial colonelului Muammar Gaddafi cu o acţiune militară, dar şi cu instituirea unei zone de interdicţie aeriană şi livrarea de arme inamicilor săi.

Click aici pentru VIDEO.

Cameron a sugerat că ar putea trimite trupe libiene în Libia, ca o forţă de menţinere a păcii, scrie cotidianul Daily Mail într-un articol amplu.

Primul-ministru al Marii Britanii le-a ordonat comandanţilor să stabilească planuri pentru o zonă de interdicţie aeriană.

Dacă regimul Gaddafi ar trimite avioanele să atace protestatarii, aparatele militare britanice ar putea interveni.

Anterior, presa britanică a dezvăluit că forţele britanice au antrenat trupe libiene în Marea Britanie. Pentagonul a început să-şi repoziţioneze navele militare din zona Libiei.

Serviciul de planificare concepe scenarii ţinând cont de diverse situaţii şi cred că putem anunţa că efectuăm o redesfăşurare a forţelor noastre, pentru a avea spaţiu de manevră, în momentul luării deciziilor, a explicat un oficial din Pentagon.

În urma revoltelor declanşate la 15 febaruarie, violenţele s-au soldat cu aproape 2.000 de morţi şi peste 4.000 de răniţi, iar numeroase state şi-au repatriat cetăţenii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite