Premierul Gyurcsany, acuzat de opoziţia ungară că risipeşte banii publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opoziţia ungară îi reproşează premierului ungar că, în condiţiile în care economia este "pe butuci" şi guvernul lansează apeluri pentru "strângerea curelei", premierul cheltuieşte

Opoziţia ungară îi reproşează premierului ungar că, în condiţiile în care economia este "pe butuci" şi guvernul lansează apeluri pentru "strângerea curelei", premierul cheltuieşte milioane de forinţi pentru deplasările sale în străinătate. Mai mulţi oameni politici din FIDESZ, partidul lui Viktor Orban, s-au întrebat, de pildă, de ce când s-a deplasat la summitul NATO de la Bucureşti, unde a stat o singură zi, premierul şi-a închiriat un avion pentru 16 milioane de forinţi (aproximativ 64.000 de euro), când spre capitala României există patru curse ale companiei MALEV. Aparatul Boeing 737-700 avea 119 locuri şi a transportat delegaţia compusă din… 35 de persoane, a relatat cotidianul "Magyar Nemzet".

La deplasarea în Croaţia, la reuniunea guvernamentală comună ungaro-croată, scrie acelaşi cotidian, a fost închiriat un avion care a costat… numai 5,5 milioane de forinţi, iar la deplasarea în Portugalia s-au plătit 9 milioane de forinţi. La aceste reproşuri, purtătorul de cuvânt al premierului a declarat că închirierea de avioane ar fi cea mai ieftină soluţie.

De altfel, relatează "Magyar Nemzet", guvernul a transferat din rezervele bugetare 450 milioane de forinţi pentru cheltuielile de protocol ale premierului. Această sumă a fost justificată prin "activitatea intensă din străinătate" a acestuia în primele patru luni ale anului.

Opoziţia a criticat şi sumele utilizate de guvern pentru alte scopuri, care ar urmări sporirea creşterii popularităţii socialiştilor, aflată la limita istorică, cea mai scăzută după 1990 (13 la sută). Astfel, a fost lansată o campanie de informare vizând… rezultatele campaniilor organizate de guvern.

Pentru suma de 120 milioane de forinţi, până la sfârşitul lui aprilie, publicul va afla, prin intermediul unor afişe uriaşe, publicitate în presă şi pe internet, despre eficienţa a trei iniţiative guvernamentale privind protecţia consumatorului, siguranţa circulaţiei şi sănătate. Tot "Magyar Nemzet" numeşte acest demers costisitor şi inutil, după părerea lui, "banc de întâi aprilie".

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite