Premierul Cameron, criticat pentru o comparaţie neinspirată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic, David Cameron, şi-a cerut scuze după ce a descris comportamentul unuia dintre liderii opoziţiei ca fiind "specific cuiva cu sindromul Tourette".

Premierul a făcut remarca în timpul unui interviu pentru cotidianul "The Telegraph".
Întrebat despre opoziţie, el a criticat comportamentul în Camera Comunelor al lui Ed Balls, ministrul de Finanţe din umbră.

"Nu reuşesc, în Camera Comunelor, să nu fiu distras de persiflările fără sfârşit, e ca şi cum cineva cu sindromul Tourett stă în permanenţă în faţa ta", a spus Cameron.

Când comentariile sale au apărut pe website-ul ziarului "Telegraph", Cameron a fost criticat dur pentru folosirea sindromului Tourett ca termen de comparaţie.
Tourette este o afecţiune neurologică caracterizată prin ticuri - mişcări involuntare, bruşte, rapide care se produc repetat.

Unul dintre cititori, Nicky Clark, a cărei fiică are sindromul Tourette, a declarat că remarcile lui Cameron arată o "lipsă de înţelegere".

Downing Street a dat ulterior publicităţii un comunicat în care îşi cere scuze, spunând că premierul a făcut remarca spontan, fără a o pregăti. "Premierul nu a dorit să jignească pe nimeni.

Îşi cere scuze dacă cineva s-a simţit jignit". Scandalul a distras atenţia de la principalele mesaje transmise de Cameron în acel interviu, şi anume planurile privind noi reforme care ar face ca societatea britanică să devină "mai corectă".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite