Premierii a 15 ţări UE vor semna un act comun la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-miniştrii statelor UE prezenţi la Bucureşti pentru discuţii privind alocările europene pentru 2014-2020 vor semna la finalul dezbaterii o Declaraţie comună în care vor insista pentru menţinerea unui "nivel corespunzător" al finanţării, în scopul creşterii economice şi creării locurilor de muncă

Prin acest mesaj comun care se preconizează să fie agreat, statele membre ale grupului "Prietenii coeziunii" urmăresc susţinerea unui nivel corepunzător de finanţare a politicii alocărilor, pentru garantarea răspunsului adecvat la nevoile specifice ale ţărilor membre şi regiunilor UE, se arată într-un document oficial al reuniunii.

"Se va evidenţia că politica de coeziune este un instrument investiţional care răspunde pe deplin atingerii obiectivului de creştere şi crearea locurilor de muncă la nivelul UE", se arată în document.

Premierii statelor membre UE prezenţi la Bucureşti vor pregăti astfel un demers comun, în perspectiva discuţiilor de la Consiliul European, din 28-29 iunie, unde va fi analizat cadrul financiar multianual al UE.

Guvernul român a anunţat anterior că la Bucureşti se vor afla reprezentanţi la nivel înalt din Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia şi Spania, precum şi ai Comisiei Europene.

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, are programate întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta şi va participa la rândul său la conferinţa "Provocări şi oportunităţi ale viitorului buget al Uniunii Europene", de la Bucureşti.

România este una dintre susţinătoarele politicii de coeziune, care vizează menţinerea politicilor prin care se alocă fonduri statelor mai puţin dezvoltate, pentru a ajunge la nivelul de dezvoltare al mediei UE.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite