FOTOGALERIE VIDEO Premieră: nuntă princiară în 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi Charlene Wittstock au făcut schimb de jurăminte în curtea Palatului. Noua prinţesă a micului principat va trebui să lupte pentru a ieşi din umbra lui Grace Kelly, mama soţului ei decedată în 1982.

Cununia religioasă a avut loc în curtea Palatului princiar şi nu în catedrală, deoarece Albert (52 de ani) şi Charlene (33 de ani) au dorit ca un număr cât mai mare de monegasci să poată urmări evenimentul. Mireasa a purtat o rochie Giorgio Armani, simplă, dar cu o trenă foarte lungă. Prinţul a ales o uniformă militară albă. Slujba a fost oficiată de mai mulţi preoţi. De ieri, Charlene Grimaldi este nu numai prinţesă, ci moşteneşte o mulţime de alte titluri nobiliare: ducesă, baroană, contesă, marchiză.

Mireasa este condusă la altar de tatăl ei  Foto: reuters

Cei care nu au putut lua un loc în curtea Palatului au urmărit evenimentul din Piaţa Palatului, unde au fost amplasate ecrane uriaşe. Privilegiaţi au fost şi telespectatorii, care au putut urmări în premieră o nuntă princiară transmisă în format 3D. Puţin după ora locală 16.00 (17.00, ora României), invitaţii au plecat de la cele două hoteluri de lux în care au fost cazaţi pentru a-şi ocupa locurile în curtea Palatului. Pe covorul roşu au putut fi văzuţi şi oaspeţii prinţului din România: Prinţesa Margareta şi Prinţul Radu, Nadia Comăneci şi Bart Conner, Ilie Năstase şi iubita sa.

image

Cum cei doi au practicat diverse sporturi în trecut, numărul foştilor sportivi invitaţi a fost mare. Pe lângă Năstase şi Comăneci au mai fost prezenţi Frankie Fredericks şi Serghei Bubka (atletism), Gerhard Berger (pilot de Formula 1), Henri Leconte (tenis) şi mulţi alţii. Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a decis în ultimul moment să o lase pe soţia sa acasă. Suveranii din Belgia şi Suedia, Marele Duce de Luxemburg, prinţii moştenitori din Danemarca, Norvegia, dar şi din Bahrain au fost doar câţiva dintre invitaţii de onoare.  

Veselă biodegradabilă

Prinţul Albert a ţinut ca preocuparea sa pentru mediul înconjurător să se reflecte şi în organizarea nunţii. Mesele au fost din lemn, farfuriile din frunze de palmier, iar platourile din bambus. Asta pe lângă ingredientele ecologice aduse chiar de pe una dintre proprietăţile sale. Maestrul bucătar Alain Ducasse a pregătit pentru invitaţii de seamă, dar şi pentru circa 5.000 de monegasci veniţi la petrecerea din Piaţa Palatului un meniu simplu, aşa cum îi place prinţului. El a îmbinat produsele culinare din Monaco cu cele din Africa de Sud.

Ilie Năstase şi iubita lui, Brigitte Sfăt Foto: reuters

Copii mulţi

image

Într-un interviu acordat chiar înainte de nuntă, cei doi au declarat că se cunosc de mult timp, iar acest lucru îi va ajuta să treacă peste inerentele dificultăţi ale unei vieţi petrecute în lumina reflectoarelor. Albert a mai spus că vrea copii mulţi. Charlene a declarat şi ea că vrea o familie numeroasă, însă doar după ce a căutat din priviri aprobarea viitorului soţ. 

Operaţii estetice

Ca şi Kate Middleton, Charlene Wittstock este o fată din popor, un motiv în plus pentru a fi îndrăgită de locuitorii din Monaco. Aceştia i-au trecut cu vederea chiar şi faptul că nu a făcut eforturi pentru a învăţa limba franceză. O parte a presei nu a fost însă la fel de îngăduitoare cu proaspăta prinţesă. Mai multe publicaţii, printre care „Bild" şi „Bunte" din Germania, au scris că fosta înotătoare ar fi recurs la operaţii estetice care au făcut-o să semene puţin cu Grace Kelly. „Cred că este una dintre cele mai nesigure persoane pe care le-am întâlnit. Era extrem de îngrozită să nu spună ceva greşit", povestea jurnalista Jenny Crwys-Williams, după un interviu, în luna februarie.

Charlene se va dedica operelor de caritate, dar aşteptările „supuşilor" sunt mari. Fascinaţi de starul de cinema Grace Kelly, ei speră că noua prinţesă va readuce ceva din strălucirea de altădată. Deşi stă de patru ani în principat, tânăra nu a reuşit să se adapteze. Ea s-a plâns de lipsa prietenilor, de faptul că oamenii nu-i înţeleg umorul sud-african şi de răutăţile şi geloziile din jurul ei.

William şi Kate, în Canada

William şi Kate primesc salutul Regimentului Regal  Foto: AFP

Prinţul William şi soţia sa, Kate, i-au fermecat pe locuitorii Canadei, prima ţară pe care cei doi o vizitează după nunta din 29 aprilie. Ei au fost în centrul atenţiei la festivităţile organizate de Ziua Naţională a Canadei (1 iulie), unde prinţul s-a încăpăţânat să-şi ţină discursul în franceză. Indulgenţi, canadienii prezenţi la evenimentul din capitala Ottawa l-au ascultat răbdători. Alături de el, Kate le-a zâmbit gazdelor îmbrăcată în aceeaşi rochie albă pe care a purtat-o şi în fotografiile oficiale de logodnă. Rochie pe care a asortat-o cu o pălărioară roşie în forma unei frunze de arţar - simbol prezent pe steagul Canadei. William şi Kate vor sta nouă zile în Canada, ţară unde sunt foarte populari. Din acest motiv, nimeni nu a strâmbat din nas la costul vizitei: în jur de 1,55 milioane de dolari, la care se adaugă cheltuielile cu securitatea.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite