FOTO Povestea unui chinez cu jumătate de trup, lecţie de voinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adesea suntem nemulţumiţi de ceea ce avem, deşi majoritatea avem un corp sănătos şi libertatea de a alege. Persoanele plinuţe îşi doresc să fie slabe, iar cei slabi îşi doresc să se îngraşe. Oamenii săraci vor să fie bogaţi, iar cei avuţi nu sunt mulţumiţi cu ceea ce au.

Peng Shuilin măsoară 78 de cm. În 1995, trupul bărbatului născut în provincia chineză Hunan a fost secţionat în două de un camion de marfă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva picioarele şi bazinul.

Peng Shuilin,  în vârstă de 37 de ani, a petrecut aproape doi ani într-un spital din Shenzhen (sudul Chinei), timp în care a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale prin care i-au fost refăcute funcţiile organelor vitale. După operaţii încă era prea slăbit, aşa că au fost necesari mai bine de doi ani pentru ca pielea să se poată consolida şi să-i susţină organele.

Click pe imagine pentru galerie foto



Situaţia lui dificilă i-a determinat pe doctorii de la Centrul de Reabilitare din Beijing să conceapă o modalitate ingenioasă care să-i permită lui Peng să se deplaseze. Ei au ataşat două picioare bionice unui fel de corset prins de partea superioară a trupului.  Directorul spitalului a spus presei că secretul lui Peng este bucuria. "Nu este niciodată deprimat. Cazul lui este unic pentru că nicio persoană din lume nu a supravieţuit după ce corpul i-a fost amputat atât de mult", a spus el.

În plus, handicapul său nu l-a împiedicat să-şi deschidă un magazin care l-a transformat în om de afaceri.  Inspirat de propria suferinţă, Peng şi-a deschis un supermarket numit "Magazinul Omului Jumătate, cu poduse la jumătate de preţ".

image
image
image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite