Potrivit unui film documentar fabricat la Moscova: România s-a implicat în mişcările de protest din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instructorii necesari pentru organizarea şi desfăşurarea mitingurilor de protest, care au avut loc după alegerile parlamentare şi prezidențiale din Federația Rusă, au fost aduşi din România şi Lituania, afirmă autorii filmului „Anatomia protestului 2", difuzat de postul rus de televiziune NTV, notează Unimedia.

Filmul, pretins documentar, sugerează că protestele de tipul „Marşului milioanelor", organizat de opoziţia rusă la Moscova au fost organizate, planificate și finanțate pe banii americani și în special georgieni, menţionează UNIMEDIA, citând secvențe din film.


Potrivit „investigației" jurnalistice efectuate de reporterii postului rus de televiziune, coordonatorul şi persoana prin care liderii opoziției ruse (printre care liderul mişcării de opoziție rusă "Frontul de Stânga", Serghei Udalțov) primesc finanţarea este șeful Comitetului Parlamentului georgian pentru Securitate, Ghivi Targamadze.

Într-o secvență video filmată cu camera ascunsă, persoana care seamănă cu Serghei Udalțov roagă o altă persoană, care seamănă cu Ghivi Targamadze să-l ajute cu finanțarea unor baze a susținătorilor opoziției ruse, care în continuare vor organiza mitingurile de protest ca să dea jos guvernarea actuală de la Moscova. Pretinsul Ghivi Targamadze îi răspunde că instructori pentru pregătirea protestatarilor „profesioniști" pentru mitingurile de protest vor fi aduşi din România şi Lituania.

„Cred că dacă vor fi destul de mulți oameni vom aduce cât mai curând posibil instructori lituanieni şi români. După care ne vom gândi ce să facem în interiorul Rusiei", spune Ghivi Targamadze în secvențe video.

„Bazele de pregătire a revoluționarilor în România şi Lituania există demult. Acestea au fost create de americani pentru a-i pregăti pe tineri în teoria acțiunilor de protest şi tactica luptelor stradale", afirmă autorii reportajului. Potrivit acestora, „tinerii ruşi merg cu regularitate la bazele din România şi Lituania".

Ulterior, șeful Comitetului Parlamentului georgian pentru Securitate, Ghivi Targamadze a infirmat orice implicare în acțiunile de protest ale opoziției ruse şi a declarat că nu s-a întâlnit cu liderul mișcării de opoziție rusă, „Frontul de Stânga", Serghei Udalțov.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite