CNN, criticat pentru că a folosit jurnalul personal al ambasadorului SUA ucis în Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul de televiziune american CNN a atras criticile Departamentului de Stat pentru că şi-a însuşit jurnalul personal al ambasadorului Statelor Unite ucis în Libia pe 11 septembrie şi a folosit extrase din el, afirmă luni Wall Street Journal, relatează AFP.

Potrivit ziarului, CNN a avertizat imediat familia diplomatului Chris Stevens că dispunea de jurnal, aceasta din urmă solicitându-i să nu difuzeze conţinutul.

Dar, în cele din urmă, un prezentator al postului de televiziune, Anderson Cooper, a folosit în jurnalul său de informaţii extrase din acest jurnal personal.

El a anunţat miercurea trecută că ambasadorul Statelor Unite în Libia era îngrijorat de securitatea sa la Benghazi şi se gândea asupra unei liste a obiectivelor reţelei Al-Qaida. Jurnalistul a citat, în susţinerea acestor informaţii, surse familiare cu analizele diplomatului defunct.

Chris Stevens a fost ucis la Benghazi (estul Libiei), la fel ca şi alţi trei americani, la începutul mişcării de protest la adresa difuzării pe internet a unor fragmente din filmul antiislam "Inocenţa musulmanilor".

Potrivit Wall Street Journal, decizia postului de televiziune CNN de a folosi conţinutul jurnalului a suscitat dezaprobarea puternică a Departamentului de Stat. Un înalt oficial a considerat-o "dezgustătoare", iar Philippe Reines, consilierul principal al secretarului de Stat Hillary Clinton a apreciat că nu era vorba "de un moment de mândrie în istoria CNN", conform aceluiaşi ziar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite