Poşta americană, la un pas de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de stat US Postal Service este pe cale să intre în incapacitate de plată, în această iarnă. Congresul american discută despre situaţia catastrofală.

Poşta de stat americană nu dispune de suficiente lichidităţi şi nu va reuşi să acopere o plată de 5,5 miliarde de dolari într-un fond de sănătate pentru salariaţi la sfârşitul lunii septembrie, relatează cotidianul „New York Times".

Urmează ca la începutul anului următor compania să nu mai aibă bani pentru plata salariilor şi a benzinei, fiind forţată să oprească livrările.

Austeritate degeaba

Lucrurile merg prost în companie de mai multe luni, deşi conducerea a luat o serie de măsuri de austeritate: a închis 3.700 de oficii poştale şi a concediat 120.000 de angajaţi, însemnând o cincime din personal.

Situaţia noastră este extrem de serioasă. În cazul în care Congresul nu ia nicio măsură, vom intra în încetare de plăţi" Patrick R. Donahoe, şeful poştei americane

Aproape 10 miliarde pierdere

În perioada următoare, alte 100.000 de posturi urmează să dispară prin pensionări şi plecări voluntare. Pierderile suferite de companie se ridică anul acesta la 9,2 miliarde de dolari sunt cauzate de dezvoltarea rapidă a internetului.

Speranţa e în Congres

O comisie a Congresului SUA analizează mâine situaţia Poştei, însă politicienii republicani şi democraţi nu au reuşit să ajungă la un consens, la scurt timp după dezbaterile aprinse privind majorarea plafonului de îndatorare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite