Portugalia renunţă la proiectul unui TGV Lisabona-Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul portughez privind o cale ferată de mare viteză care trebuia să lege Lisabona de Madrid în 2013 a fost abandonat de guvernul portughez. Cauza este criza economică şi o decizie a Curţii de Conturi care denunţă neregularităţile din contractul acordat consorţiului care a câştigat proiectul.

Guvernul de centru dreapta sosit la putere în iunie a decis să suspende definitiv realizarea liniei care urma să asigure transportul de la Lisabona la Madrid în mai puţin de trei ore, începând din 2013.

Curtea de conturi a anulat contractul semnat în mai 2010 pentru construirea tronsonului de cale ferată care urma să traverseze Portugalia de la vest la est pe o lungime de 167 kilomètri, de la Poceirao (lângă Lisabona) la Caia (graniţa cu Spania). Aceasta a estimat că acordul cu consorţiul Elos, câştigat de grupul portughez Soares da Costa et Brisa, nu a respectat caietul de sarcini.

De fapt, actuala putere de la Lisabona a fost mereu ostilă proiectului care duce la creşterea datoriei publice, care era de 110% du PIB, la sfârşitul lui 2011. Proiectul reprezenta o investiţie de 1,4 miliarde de euro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite