"Ponta, domnul şi stăpânul României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa spaniolă continuă să acorde spaţii largi situaţiei politice din România. O analiză publicată astăzi în mai multe publicaţii, simultan, creionează un portret sumbru al premierului Victor Ponta, pe care îl caracterizează ca pe un politician "lipsit de scrupule" şi "dubios".

Destituirea preşedintelui României, conservatorul Traian Băsescu, de către Parlament, care va fi supusă la referendum pe 29 iulie, a adâncit ţara balcanică în haos şi incertitudine. Partidele politice de centru-dreapta şi colectivele profesionale şi civice din diverse domenii acuză Guvernul de coaliţie socialdemocrată, liberală şi conservatoare al lui Victor Ponta (USL) de impulsionarea unei manevre politice de mare anvergură pentru a-l răsturna pe enervantul Băsescu şi a controla principalele instituţii. Uniunea Europeană (UE) împărtăşeşte aceste acuzaţii şi nu-şi ascunde preocuparea pentru viitorul statului de drept în România", scrie corespondentul pe Europa de Est al grupului spaniol de presă El Correo, Paco Soto.

Articolul-analiză a apărut în cel puţin zece publicaţii spaniole, membre ale grupului respectiv de presă, sau preluată pur şi simplu pe site-uri care nu au legătură cu El Correo: Que, La Informacion, La Verdad, Hoy, La Rioja, La Voz Digital etc.

Citește aici articolul integral adevarul.es

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite