Polonia reevaluează oportunitatea scutului american antirachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru polonez al apărării, Bogdan Klich, a declarat că Varşovia va analiza din nou oportunitatea amplasării unor componente ale scutului american antirachetă pe teritoriul său,

Noul ministru polonez al apărării, Bogdan Klich, a declarat că Varşovia va analiza din nou oportunitatea amplasării unor componente ale scutului american antirachetă pe teritoriul său, într-un interviu acordat "Dziennik". Bogdan Klich a precizat că Polonia trebuie să facă un calcul serios al beneficiilor şi costurilor acestui proiect. "Vom lua o decizie în funcţie de concluziile acestor calcule", a afirmat ministrul apărării.

Declaraţiile sale survin după ce ministrul de externe, Radek Sikorski, a avertizat că Polonia nu trebuie "să provoace" Rusia, care nu vede cu ochi buni prezenţa scutului în apropiere de graniţele sale, fără a avea asigurări clare din partea Congresului în ceea ce priveşte finanţarea programului.

Afirmaţiile lui Bogdan Klich întăresc linia conturată de guvernul condus de Donald Tusk, învestit oficial la sfârşitul săptămânii trecute. Dacă fostul premier Jaroslaw Kaczynski miza pe relaţii strânse cu Washingtonul, Platforma Civică şi partenerii de coaliţie dau semne că se distanţează uşor de SUA, pentru a se apropia mai mult de UE. De altfel, unul dintre primele anunţuri făcute de noul Executiv a fost cel referitor la retragerea militarilor din Irak în 2008.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite