Poliţiştii din India nu mai pot folosi serul adevărului - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre interzicerea folosirii drogurilor psihotrope în India, economiile făcute de Ucraina sau împuşcarea mortală a unui jurnalist în Somalia. Printre alte subiecte, discuţiile de pace avansează în Orientul Mijlociu, iar la Atena au murit trei persoane.

Poliţiştii din India nu mai pot folosi serul adevărului. Poliţiştii indieni nu vor mai putea folosi "serul adevărului" după ce Curtea Supremă a decis că practica este neconstituţională. Această decizie va prima investigatorii de un procedeu folosit cu regularitate, despre care se spune că aduce a tortură, potrivit The Times.

Ucraina face economii în urma reducerilor la preţul gazului. Ucraina face economii de 250 de milioane de doalri după ce a obţinut un discount la gaz din partea Rusie, potrivit spuselor premierului ucrainean Mykola Azarov, scrie The Moscow Times. Ucraina va investi banii în proiecte de eficientizare energetică, a mai spus Azazov. Guvernul va trebui să ofere stimulente companiilor pentru a încuraja astfel de proiecte.

Un jurnalist a fost împuşcat mortal de un somalez.
O persoană înarmată a ucis un jurnalist proeminent în Somalia. Acesta lucra la un post de radio deţinut de stat în capitala ţării, potrivit BBC. Sheikh Nur Abkey a fost răpit marţi, iar corpul său a fost găsit abandonat în stradă mai târziu în cursul serii. Încă nu este clar cine este ucigaşul, dar colegii său sunt de părere că acesta a fost o ţintă pentru că lucra la Radio Mogadishu, care are o poziţie critică la adresa militanţilor islamişti.

Israelul şi Palestina aveansează în discuţiile pentru pace.
Trimisul SUA în Orientul Mijlociu George Mirchell s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netaniahu pentru a stabili regulile din cadrul discuţiilor pentru pace, anunţă The Washington Post. Având în vedere numărul mic de întâlniri în ultimii 17 ani, eforturile SUA în această chestiune, în rolul de mediator, sunt foarte dificile.

Grecia: 3 morţi în urma rebeliunii de la Atena. Pe fondul măsurilor anti-criză austere, în capitala Greciei au izbucnit proteste de nemulţumire care s-au soldat cu trei morţi. O bancă a fost încendiată, iar lângă clădirea parlamentului erau nori de gaz lacrimogen, anunţă Associated Press. În Grecia este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când un protest se termină fatal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite