Poliţişti britanici suspectaţi de terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scotland Yard a concediat câţiva poliţişti după ce a fost avertizat de MI5 că aceştia ar fi participat la antrenamente în tabere ale teroriştilor, scrie cotidianul  „The Telegraph". Publicaţia dezvăluie şi identitatea unuia dintre  aceşti poliţişti. 

Este vorba de Abdul Rahman, care era angajat la Scotland Yard de aproape trei ani când MI5 a avertizat că e posibil ca el să fi vizitat o tabără teroristă din Pakistan. El a demisionat, iar acum a intentat proces Scotland Yardului, cerând compensaţii. Rahman spune că e nevinovat. Avocaţii lui afirmă că nu a fost niciodată audiat, arestat sau acuzat potrivit legislaţiei anti-terorism.

O sursă de la Scotland Yard a declarat că mai sunt unul sau două astfel de cazuri de poliţişti care şi-au pierdut joburile din cauză că MI5 avea suspiciuni în privinţa lor. 

„Existau îngrijorări că aceste persoane s-au înrolat în poliţie sub diferite pretexte şi suspiciuni privind legătura cu reţele teroriste", a declarat sursa citată de „Telegraph". Cazul lui Abdul Rahman este atât de sensibil încât este încredinţat unui judecător verificat din punct de vedere al securităţii.  Luna trecută, după o bătălie legală de cinci ani, Tribunalul Muncii a decis că acest caz trebuie judecat în secret, deşi Abdul Rahman dorea o audiere publică. Judecătorul a decis, de asemenea, că Rahman şi avocaţii săi nu au dreptul să participe la anumite audieri care ţin de securitatea naţională, fapt pentru care lui Rahman i-a fost desemnat, din oficiu, un avocat special.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite