Poliţia greacă îi caută pe ucigaşii unui imigrant irakian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia greacă este în căutarea a cinci suspecţi consideraţi a fi implicaţi în uciderea unui imigrant irakian în centrul Atenei, în timp ce atacurile asupra imigranţilor cresc pe fondul temerilor alimentate de grupurile de extremă-dreaptă care îi fac vinovaţi pe imigranţi pentru creşterea criminalităţii, relatează luni Associated Press.

Un comunicat al poliţiei afirmă că tânărul, al cărui nume şi vârstă nu au fost dezvăluite, a fost atacat, duminică, dimineaţă de cinci persoane şi lovit de mai multe ori cu un instrument ascuţit, probabil un cuţit. El a fost dus la spital, dar a murit câteva ore mai târziu.

Comunicatul adaugă că un român şi un marocan au fost atacaţi mai devreme, dar au reuşit să fugă. Documentul nu precizează dacă ei au fost răniţi, potrivit Agerpres.

Ministrul ordinii publice Nikos Dendias a exprimat condoleanţe familiei tânărului ucis, declarând că "statul va fi fără milă faţă de toţi autorii de acte criminale, indiferent de scuzele pe care ei le folosesc" pentru a le justifica.

Partidul de extremă-dreaptă Zori de Aur (Hrysy Avghi), care promovează o platformă în mod deschis antiimigraţie, a obţinut aproape 7 la sutp din voturi la alegerile succesive naţionale din mai şi iunie în acest an, făcându-şi capital din temerile publice ale criminalităţii în creştere.

Membri ai partidului au încercat să îşi asume un rol de protector public, distribuind alimente pentru săraci, dar numai celor cu cărţi de identitate elene, sau făcând treburi casnice pentru locuitori în vârstă despre care spun că sunt prea speriaţi să se aventureze afară din casele lor în zonele cu o prezenţă puternică de imigranţi

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite