Poliţia franceză operează arestări după o manifestaţie în apropierea Ambasadei SUA de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 100 de persoane au fost reţinute sâmbătă la Paris sub bănuiala că au luat parte la o manifestaţie neautorizată în apropierea Ambasadei SUA şi a Ministerului de interne, au indicat pentru AFP surse din poliţie.

Câteva zeci de bărbaţi, femei şi copii prezentaţi de o sursă din poliţie ca posibil 'apropiaţi de salafişti', au manifestat în mod dezorganizat în jurul ambasadei şi au avut loc ciocniri cu forţele de ordine. Ulterior, unii dintre ei s-au îndreptat spre Ministerul de Interne, situat în apropiere, unde erau prezente importante forţe de poliţie.

Au avut loc în total circa 100 de arestări, în majoritate bărbaţi care au fost duşi la diferite comisariate. Doi sau trei poliţişti au fost uşor răniţi în cursul ciocnirilor.

Sâmbătă după-amiaza, numeroşi poliţişti şi jandarmi împiedicau accesul trecătorilor în apropierea ambasadei americane din capitala franceză, scrie Agerpres.

Zeci de mii de musulmani au manifestat vineri, în special în lumea arabă, împotriva unui film ofensator la adresa islamului, realizat în Statele Unite, care a declanşat noi violenţe soldate cu şase morţi în Tunisia, Sudan, Liban şi Egipt. Marţi, patru diplomaţi americani, între care ambasadorul Chris Stevens, au fost ucişi într-un atac cu rachetă vizând Consulatul SUA la Benghazi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite