Poliţia descoperă secretele groazei din buncărul lui "Hitler 2"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe zi ce trece, anchetatorii austrieci află cu oroare cât de bine a fost pus la punct planul diabolic al lui Josef Fritzl Colonelul Franz Polzer, şeful Biroului criminalistic regional, a

Pe zi ce trece, anchetatorii austrieci află cu oroare cât de bine a fost pus la punct planul diabolic al lui Josef Fritzl

Colonelul Franz Polzer, şeful Biroului criminalistic regional, a oferit presei noi informaţii despre buncărul din Amstetten. Acolo a mai fost descoperită o intrare secretă a cărei uşă era încuiată şi blocată cu un butuc de beton şi oţel de circa 500 kg.

După informaţiile poliţiei, beciul în care Josef Fritzl şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani datează din anul 1890, planul pentru închisoarea subterană, în formă de L, fiind întocmit de acesta în anul 1978. În primii ani de sechestrare, Elisabeth F. a fost obligată să trăiască în blocul central al beciului, cu o suprafaţă totală de 35 m.p., situat sub o clădire veche din curte, spre care se ajungea prin uşa secretă.

Când au început să apară copiii, spaţiul a devenit tot mai neîncăpător, aşa că Josef F. a lărgit beciul, săpând noi încăperi pe care le-a amenajat cu parchet şi paturi pentru dormit şi le-a asigurat cu uşi metalice prevăzute cu încuietori cu cilindru, adevărate stăvilare pentru cei încarceraţi. Închisoarea subterană cuprinde în total 2 holuri cu o lăţime de 50 cm şi 11 încăperi cu suprafeţe între 3 şi 9 m.p., asigurate cu 8 uşi metalice şi un sistem electronic de siguranţă.

Acum, Elisabeth Fritzl (42 de ani) trăieşte într-o locuinţă spaţioasă, păzită tot timpul de poliţie, împreună cu ceilalţi 5 copii: Stefan(18), Lisa(16), Monika(15), Alexander(12) şi Felix(5). Kerstin (19) se află în continuare în spital, în comă indusă. O echipă formată din 15 medici, asistenţi medicali şi psihologi se ocupă zi de zi de îngrijirea familiei Fritzl, ajutându-i să-şi vindece rănile fizice şi psihice pe care le‑au suferit din vina tatălui/bunic violator, Josef Fritzl, supranumit deja "Hitler 2".

Austria modifică legislaţia în materie de viol

Oroarea de la Amstetten a deschis o dezbatere aprisă asupra necesităţii modificării legislaţiei austriece privind pedepsele date criminalilor (în special pentru viol), care acum, în opinia politicienilor şi a oamenilor de rând, sunt prea blânde.

Ministrul justiţiei, Maria Berger, a prezentat deja un proiect de modificare a legislaţiei (ce va intra în vigoare la începutul anului 2009), în care pedepsele pentru viol vor fi aceleaşi ca şi pentru omor, iar radierea din cazierul judiciar al foştilor deţinuţi se va face doar după 30 de ani, şi nu după 15 ani, ca până acum.

Personal, preşedintele Austriei, Dr. Heinz Fischer, consideră că Josef Fritzl nu mai este recuperabil (resociabil), iar Peter Westenthaler, şeful partidului de opoziţie BZÖ, şi Erwin Proll, membru al Partidului Popular de guvernământ (ÖVP) şi guvernator al landulul Austria Inferioară, apreciază că, într-adevăr, delictele sexuale, în special agresiunile asupra minorilor, trebuie mult mai aspru pedepsite.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite