Poliţia canadiană a destructurat o reţea infracţională care recruta persoane din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia canadiană a destructurat o reţea internaţională care recruta persoane din România pentru a le coopta în vederea comiterii de furturi în provinciile Ontario şi Quebec, relatează postul de televiziune CBC News, în pagina electronică.

Poliţia regională din Durham a anunţat că au fost acuzate 34 de persoane, iar 28 dintre acestea sunt în arest. Reţeaua ar fi recrutat persoane din România pentru a merge în Canada, unde să solicite statut de refugiat şi să aplice pentru asistenţă socială, iniţial în Toronto şi în împrejurimi. Ulterior, acestea erau cooptate într-o operaţiune de furt şi fraudă şi erau obligate să predea toate profiturile liderilor reţelei.

Misiunea suspecţilor era să urmărească persoane pe străzi şi în magazine, să le distragă atenţia şi să le fure bunuri de valoare, cum ar fi bijuterii.

Potrivit poliţiei, reţeaua implică peste 400 de persoane. "Aceasta este de departe cea mai amplă investigaţie de acest fel din regiunea Durham", a declarat şeful poliţiei locale Mike Ewles în cadrul unei conferinţe de presă susţinute miercuri.

Operaţiunea, denumită Proiectul Mansfield, a început în noiembrie 2011. Poliţia susţine că în august anchetatorii au fost aproape de patru suspecţi principali care locuiau în Pickering, Ontario, şi Toronto, dar doi dintre ei au fugit în Europa. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare, notează Mediafax.

Oficialii din cadrul serviciilor sociale au calculat că persoanele identificate în această investigaţie au primit peste două milioane de dolari prin diverse programe de ajutor social începând din ianuarie. Anchetatorii au confiscat în total 85.000 de dolari şi produse furate, precum şi cărţi de credit. Peste un milion de dolari ar fi fost transferaţi în stăinătate, afirmă poliţia.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite