Poliţia bulgară a dat publicităţii poze cu teroristul de la Burgas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia bulgară a dat publicităţii pozele teroristului-kamikaze care a aruncat în aer un autocar plin de turişti parcat în staţiunea litorală Burgas.

În urma exploziei de pe 18 iulie, anchetatorii au reuşit să recupereze doar capul şi membrele teroristului, scrie Euronews.

Deocamdată, poliţia bulgară nu l-a putut identifica pe bărbat, deşi cadavrul acestuia a fost supus testelor ADN şi au fost prelevate amprente digitale.

"Chipul grav afectat al atacatorului a fost reconstruit cu ajutorul tehnologiei moderne", a declarat ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov. "Până acum, poliţia n-a dat publicităţii poze cu atacatorul, fiindcă acestea ar fi şocat publicul", a explicat oficialul citat de novinite.com.

Potrivit datelor furnizate de poliţie în urmă cu o săptămână, teroristul pătrunsese pe teritoriu bulgar cu ajutorul unui act de identitate fals cu patru zile înainte de a comite atacul. Ministrul bulgar de Interne susţine că teroristul ar fi petrecut douăzece de zile în Bulgaria.

Cinci israelieni şi un bulgar au fost ucişi, iar alţi peste 30 de israelieni au fost răniţi în explozia care a vizat un autocar cu turişti staţionat în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas. Potrivit concluziilor anchetei preliminare, atentatul a fost comis de un terorist-kamikaze, a şaptea persoană decedată în incident.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite