Poliţia australiană s-a chinuit 10 ore să dezamorseze o bombă de la gâtul fiicei unui om de afaceri australian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagine desprinsă din filme într-o locuinţă din Sidney, unde o adolescentă a trecut prin clipe de coşmar.

UPDATE 17.30 După 10 ore de coşmar, dispozitivul explozibil a fost înlăturat în siguranţă de la gâtul fiicei unui multimilionar australian, informează Sidney Morning Herald.

Ştirea iniţială

O tânără în vârstă de 18 ani a fost găsită de poliţie în locuinţa sa din Sidney, cu o bombă legată în jurul gâtului, informează Daily Telegraph.

Conform primelor informaţii, în locuinţa lui Madeleine Pulver a pătruns un individ la orele după-amiezii şi i-a montat dispozitivul explozibil împotriva voinţei sale. După plecarea intrusului, tânăra a sunat după ajutor. Poliţia nu a confirmat informaţia conform căreia în cameră a fost lăsat şi un bilet de răscumpărare.

image



Tânăra este fiica unui înstărit om de afaceri australian, iar presa locală scrie că întraga acţiune ar putea face parte dintr-o încercare de şantaj. Tatăl tinerei, William Pulver (53 de ani), este directorul executiv al Appen Butler Hill, o companie ce oferă soluţii lingvistice unor clienţi precum Microsoft, IBM, Fujitsu, Hitachi, Toshiba şi Motorola.

image

De mai bine de opt ore, poliţiştii şi pirotehniştii se află la faţa locului unde încearcă să afle dacă bomba este controlată de la distanţă şi dacă poate fi dezamorsată fără să-i pună viaţa fetei în pericol. "Este o situaţie extrem de dificilă pentru ea, dar a reuşit să îşi păstreze calmul", a declarat un poliţist.

Ca măsură de precauţie, locuinţele din preajma imobilului au fost evacuate. În tot acest timp, tânăra a comunicat cu părinţii prezenţi în faţa casei, una dintre cele mai luxoase din zonă, prin intermediul poliţiştilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite