Franta: Poetul kosovar Ali Podrimja, dispărut de la un festival de literatură, a fost găsit mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poetul kosovar Ali Podrimja, care dispăruse de marţi seara, a fost găsit mort, sâmbătă după-amiază, în apropierea localităţii Lodeve, în sudul Franţei, anunţă conducerea festivalului Vocea Mediteranei, unde scriitorul fusese invitat.

"Reprezentanţii festivalului au fost informaţi de Jandarmerie că a fost găsit, la patru kilometri de localitatea Lodeve", în departamentul Hérault, se arată într-un comunicat oficial citat de AFP.

Potrivit Prefecturii din Hérault, cadavrul nu prezenta urme de violenţă, anchetatorii aşteptând rezultatele autopsiei pentru a clarifica circumstanţele decesului.

În vîrstă de 70 de ani, Ali Podrimja "participase la o sesiune de lectură marţi după-amiază", în cadrul Festivalului Vocea Mediteranei.Organizatorii şi-au dat seama de dispariţie în aceeaşi seară, alertând autorităţile franceze.

Un oficial din cadrul festivalului reuşise să ia legătura cu el miercuri dimineaţă, prin telefon, dar nu a înţeles nimic, pentru că poetul kosovar nu vorbea bine nici engleză, nici franceză.
Poetul de limbă albaneză este autorul volumelor "Umbra Pământului" (1971) şi "Surâsul din colivie" (1994).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite