"Plimbare" împotriva lui Vladimir Putin, la Sankt Petersburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.000 de persoane au participat duminică la o "plimbare" de contestare la Sankt Petersburg, după mitinguri similare care au reunit mii de opozanţi ai preşedintelui Vladimir Putin în ultimele două săptămâni, în capitală, relatează postul de radio Ecoul Moscovei, citat de AFP.

Conform postului, "plimbarea" opoziţiei a traversat centrul fostei capitale imperiale fără probleme.

Realizatorul Aleksandr Sokurov, unul dintre cei mai renumiţi cineaşti ruşi, care locuieşte şi munceşte la Sankt Petersburg, a participat la acest marş, potrivit aceleiaşi surse.

O legătură video în direct pe site-ul postului Ecoul Moscovei prezenta sute de persoane defilând prin centrul oraşului, unele ţinând în mână baloane albe, culoarea aleasă de opoziţia liberală începând din decembrie pentru a simboliza contestarea.

"Plimbări" de contestare la care au participat zeci de persoane au avut loc de asemenea la Nijni Novgorod, al treilea oraş din Rusia, şi la Novosibirsk (Siberia), au relatat agenţiile de presă.

Sâmbătă, o "plimbare artistică" organizată sub forma unei expoziţii itinerante de artă modernă a reunit 3.000 de persoane pe un bulevard din Moscova, la o săptămână după un miting la care au participat 10.000 de persoane, organizat la iniţiativa unor scriitori ca Boris Akunin sau Liudmila Uliţkaia.

După revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin la 7 mai, opoziţia rusă şi-a propus să găsească noi forme de mobilizare, pentru a evita constrângerile impuse de autorităţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite