VIDEO Playboy-ul Germaniei s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milionarul german Gunter Sachs, cunoscut mai ales pentru căsnicia cu sex-simbolul anilor ‘60-’70 Brigitte Bardot, s-a sinucis sâmbătă în vila sa din oraşul elveţian Gstaad.

În vârstă de 78 de ani, cel supranumit „singurul playboy" al Germaniei a decis să-şi pună capăt zilelor după ce a aflat că suferă de Alzheimer. „Pierderea controlului mental asupra vieţii mele ar fi o stare lipsită de demnitate", şi-a explicat gestul în scrisoarea de adio publicată de familie la cererea sa. Sfârşitul brusc pune punct unei vieţi tumul­tuoase.

Vezi VIDEO aici.

Bunicul său, Ernst Sachs, a înfiinţat, împreună cu Karl Fichter, Fichtel & Sachs, companie ce producea componente pentru biciclete, ulterior pentru maşini. Tatăl său, Willy Sachs, a preluat conducerea firmei după moartea lui Ernst Sachs şi a devenit membru al Partidului Muncitoresc Naţional-Socialist şi s-a înrolat în SS. Între 1925 şi 1935 a fost căsătorit cu Elinor von Opel, nepoata lui Adam Opel, fondatorul mărcii cu acelaşi nume. După două divorţuri şi un copil din flori, Willy Sachs s-a sinucis în 1958 la vârsta de 62 de ani.

Femeile şi fotografia

Moştenitorul unei averi impresionante, Gunter Sachs şi-a văzut liniştit de diverse hobby-uri, fără a avea grija zilei de mâine şi fără a încerca să- şi sporească averea. Revista economică elveţiană „Bilanz" i-a estimat averea undeva între 340 şi 455 de milioane de dolari. La un moment dat, Sachs se lăuda că nu a fost nevoit să lucreze în nicio zi din viaţa sa. Mare admirator al lui Andy Warhol, părintele curentului pop-art, a colecţionat diverse opere de artă şi a cochetat cu cinematografia, în calitate de regizor al mai multor filme documentare. A fost toată viaţa fascinat de astrologie, iar în 1955 a fondat un institut de cercetare privind influenţa planetelor asupra oamenilor. Femeile şi fotografia au fost însă marea sa pasiune.


Prima cucerire care l-a adus în atenţia tabloidelor a fost Soraya Esfandiary-Bakhtiari, fosta soţie a ultimului şah al Iranului, Mohammad Reza Pahlavi. Prima sa soţie, Anne-Marie Faure, a murit în timpul unei operaţii, din cauza unei anestezii greşite. Au urmat o relaţie şi o nuntă ca-n poveşti la Las Vegas cu celebra actriţă franceză Brigitte Bardot. După ce a cerut-o în căsătorie, Sachs a închiriat un elicopter şi a aterizat în faţa casei ei din St. Tropez „înarmat" cu mii de trandafiri: între 10.000 şi 100.000 - potrivit relatărilor din presa vremii.

Căsnicia nu a durat decât trei ani (1966-1969). N-a suferit prea mult în urma divorţului, la doar câteva luni căsătorindu-se cu modelul suedez Mirja Larsson, care i-a rămas alături până la sfârşitul vieţii. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite